Četvrtak 08.08.2013.
15:16
jutarnji.hr

Rovinj: Zbog "čuvara" plaže svingeri se osećaju kao u Iranu

Ova scena se više neće videti na plaži Punta Križa"
 

S majicama na kojima piše "security", "čuvari" budno prate ima li još onih koji prkose upozorenju: "Ovo je javna plaža. Zabranjeno je svako ponašanje koje može da povredi moralna osećanja građana (egzibicionizam, bludne radnje...)".

Gomila uniformi poput ptičjeg gripa tera goste, posebno one koji su od tzv. svingerskog raja napravili svingerski pakao.

Oni koji žive od ovakvih gostiju, zgroženi su ovom gradskom misijom. Zoran Medak, vlasnik bara uz samu svingersku plažu, za Glas Istre slikovito opisuje: "Ovde je kao u Iranu, kao da je došla Homeinijeva verska policija".

Najviše su naravno razočarani svingeri, uglavnom inostrani gosti koji su došli u Hrvatsku na letovanje isključivo zbog plaže o kojoj se širom Evrope godinama prenosi glas svingerskog raja.

Holanđanka Vendi Somer kaže da je sve isto kao prethodnih godina, jedino na plaži više nema seksa.

- Ne vidim u čemu je problem ako dvoje ljudi želi da vodi ljubav na plaži? Pa nije bilo prostitucije! Problem bi zaista bio da su se pojavili oni koji traže novac za seks. Godinama dolazim u Rovinj, a prvi put sam bila daleke 1978. Ovi momci u uniformama me sigurno neće oterati, izričita je Vendi.

2024 © - Vesti online