Četvrtak 08.08.2013.
12:32
BETA

Srpski osmerac u polufinalu SP

 

Osmerac u sastavu Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić, pobedili su u svojoj kvalifikacionoj grupi i direktno se plasirali u polufinale, koje je na programu u subotu.

Oni su ostvarili rezultat od pet minuta, 52 sekunde i 69 stotinki, što je bio ukupno treći najbolji rezultat u kvalifikacijama. Drugo i treće mesto, koja su, takođe, donosila plasman među 12 najboljih, zauzele su posade Australije (5:54,18) i Litvanije (6:17,91), dok će poslednjeplasirana Danska (6:34,69) u repesaž u
petak.

Direktan plasman u polufinale iz kvalifikacija ostvarile su i posade Italije, Rumunije, Holandije (prve tri u prvoj grupi kvalifikacije), Nemačke, Velike Britanije i SAD.

"Naši momci u osmercu su dobro izveslali trku. Iako su im Australijanci stalno 'disali za vrat' i bez forsiranog finiša uspeli su da osvoje prvo mesto. Sačuvali su snagu i pokazali da imaju rezervu za još bolje rezultate i kvalitet za sam vrh", rekao je trener reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković.

"Međutim, očekuje ih težak posao pošto su kvalifikacije nagovestile da će u ovoj disciplini biti neizvesno i otvoreno. Kandidati za odličja su, pored Srbije, Nemci, Italijani, Britanci, Australijanci, Rumuni", dodao je on.
 

2024 © - Vesti online