Četvrtak 08.08.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Jedna donacija uručena, a nova već pristigla

Štedi svaki evro: Ranko Majstorović

I ovoga puta Ranku su bila usta puna hvale kada smo mu uručili novčani dar od 55 evra od stalnog donatora iz Nemačke, ni sami ne znajući da je u Redakciju "Vesti" u Frankfurtu pristigla još jedna donacija od ovog dragog čitaoca. I ovoga puta u iznosu od 55 evra i za istu osobu - Ranka Majstorovića, u nadi da će mu olakšati i bolest i starost.


- Za siromaha kao što sam ja, to je veliko, uz to još kad je neko i bolestan kao što je slučaj sa mnom ovaj dar je još veći, a njegov značaj nemerljiv. Zato upućujem najveću zahvalnost mom donatoru koji me pomaže kao i moje dete. Bog neka podari zdravlje i sreću i njemu i njegovoj porodici. Iako sam zbog bolesti srca proveo dva meseca u bolnici, opet nisam dobro, stalno se brzo zamaram. Odlazim na kontrole, a lekovi su jako skupi pa podižem u apoteci samo one što su besplatni.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Inače kada bih uzimao i one lekove što mi savetuju doktori, a nisu besplatni, trebalo bi mi mesečno više od 150 KM (oko 75 evra). Jedna kutija tog skupog leka može mi potrajati samo deset dana - zabrinuto priča Ranko, a sve ono što govori reporterki "Vesti" pomno prate njegova kćerka Božana koja je takođe bolesna i unuk Marko. Ipak, uprkos bolesti, Božana se sama brine o kući i bašti, ali zbog suše jedino je, kaže izvesno, da će krompira biti jer je u zemlji, a ostalo sitno povrće "usukalo" se od žege. Eto, nove nevolje za Majstoroviće...
 

Čuva za crne dane

Ranko je veoma štedljiv i sačuvao je i dve prethodne novčane pošiljke od istog darodavca iz Nemačke koje će sada da spoji sa ovom poslednjom - kako bi kupio drva za zimu. "Moram već sad ugovarati drva za zimu kod koga ću kupiti dok su jeftinija jer posle poskupe. Moram tražiti i ko će mi ih izrezati pa iscepati, a i da se malo prosuše dok je vrućine", priča Ranko dok uveliko razmišlja o hladnim zimama.

2024 © - Vesti online