Petak 09.08.2013.
01:11
Vesti

Ubistvo Mekgerka koštalo Medića pola miliona?

Medić je optužen za ugovaranje ubistva i ubistvo gospodina Mekgerka koji je iz blizine jednim metkom u glavu ubijen pred svojom kućom u Kremornu, 3. septembra 2009. godine. Takođe je optužen da je podstakao slanje poruke s pretnjom koja je gospođi Kimberli Mekgerk upućena više meseci posle smrti njenog muža.

Ron Medić


Tokom pretresa Mediću i njegovom saoptuženom Kristoferu Estefanu, tužilac u ime Krune Džina O'Rurke kazala je da je 65-godišnjak, verujući da ga Mekgerk

Mediji slobodno izveštavaju

 

Sutradan po početku sudskog saslušanja, Ron Medić je izgubio u pokušaju da zaustavi javno publikovanje iskaza svedoka.
U sredu, njegov barister, gospodin Vinston Teraćini SC kazao je da, iako je većina informacija o slučaju već objavljena, tim odbrane uspeo je da "sastavi tačke i zapete" između pojedinih materijala i da on želi da izvrši unakrsno ispitivanje svedoka o tome. Nije želeo da se o tome naširoko izveštava, sve dok svi svedoci ne prođu kroz pretres.
- Mediji samo žele da od izveštaja o slučaju prave pare, kazao je gospodin Teraćini.
- Cilj medija je da... povećaju profit.
Međutim, sudija za prekršaje Džen Stivenson odbacila je ovaj zahtev u interesu javnosti.
Da je zahtev bio prihvaćen, mediji bi bili ograničeni u izveštavanju za najmanje dve do tri nedelje pretresa, koji će trajati između četiri do šest nedelja.

sramoti "finansirao ubistvo i pretnju (gospođi Mekgerk) u iznosu od oko 500.000 dolara".


Sudu je kazano da su se poslovni odnosi ovog para mirno odvijali 2007. godine, kada je Mekgerk u Medićevo ime kupovao imanja i Medić o njemu "najbolje mislio". Međutim, 2009. godine par se našao u bitkama na Federalnom i Vrhovnom sudu, u vezi sa imanjima u vrednosti oko sedam miliona dolara.


Tužiteljka je takođe rekla da je trener konja Les Samba, ubijen u Melburnu u međuvremenu, bio osoba od koje je gospodin Medić tražio da pomogne sa 500.000 dolara u kešu, a za ubistvo Mekgerka i pretnje njegovoj udovci. Medić je Sambi navodno o tome govorio jula 2009.


- Medić je rekao da bi došao do novca od svog prijatelja i saradnika Lesa Sambe - kazala je gospođa O'Rurke. - Gospodin Samba bio je, zajedno s Medićem, investitor u kompaniju "Amazing Loans" koja je davala kredite.


Medićeva investicija u tu firmu bila je izvor frustracije za njega, najmio je Mekgerka da otputuje na Havaje i pokuša da pregovara o njegovom delu u kompaniji, vrednom milione dolara.


Samba je ubijen marta 2011. godine sa više hitaca u glavu i leđa u sačekuši u melburnskom predgrađu Midl Park.


U avgustu 2010, manje od godinu dana nakon što joj je muž ubijen, Kimberli Mekgerk prećeno je u njenoj kući.


- Treba da uradiš pravu stvar i platiš dugove svog muža, ne budi lopov kao tvoj muž, - rekao joj je čovek koji joj je pretio.
Pretres se nastavlja.

Mekgerkova poruka Mediću

 

U junu 2009, Mekgerkov saradnik sledio je Medića iz restorana "Tuskani" u Lajkhardtu i udario u njega na ćošku ulica Saseks i King u Sitiju. Isti čovek je pozvao policiju, a Mediću je davan kiseonik. Ta osoba pokupila je 5.000 dolara u smeđoj koverti od Mekgerkovog pomoćnika. Posle incidenta, Medić je navodno rekao svom prijatelju Lakiju Gatelariju da ne bi bio iznenađen ako to nije "poruka" koja mu je stigla od Mekgerka.


Kraći za sedam miliona

 

Gospođa O'Rurke navela je da je suma od 500.000 dolara za Mekgerkovo ubistvo trebalo da posluži da podmiri troškove ubistva, kao i operacije praćenja, a takođe i isplate u gotovini, spakovanoj u plastične kese koje su date bivšem bosanskom vojniku Senadu Kaminiću, koji ih je zatim prebacio izvršiocu ubistva Haišamu Safetliju.


Motiv ubistva bio je u tome što je Medić verovao da Mekgerk "pravi budalu" od njega, rekla je tužiteljka. Medić je takođe dao uputstva Lakiju Gatelariju da organizuje pretnje Mekgerkovoj udovici, kako bi je prisilio da prihvati dogovor u vezi sa tužbama na Vrhovnom i Federalnom sudu. Medić je verovao da ga je Mekgerk "ogulio" za najmanje sedam miliona.

2024 © - Vesti online