Sreda 07.08.2013.
21:23
Beta

Potpisan memorandum o saradnji sa Global kapitalom iz UAE

Memorandum su u Beogradu potpisali ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić i direktor firme "Gloubal kapital advajzors menadžment" Arun Ramsvarupdži Pančarija.

Arun Ramsvarupdži Pančarija i Velimir Ilić

Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je prisustvovao potpisivanju memoranduma u zgradi Vlade Srbije, rekao je da je to nagoveštaj krupnih investicija i velikih projekta u Srbiji, čija je vrednost nekoliko stotina miliona evra, a možda i više od milijarde evra.

"Želimo da sa UAE ostvarimo što obimniju, svestraniju i kvalitetniju saradnju. Svakako da su prvi koraci već napravljeni između ostalog i sa Al Dahrom", kazao je Dačić navodeći i saradnju s Etihadom i zainteresovanost kompanije Mubadala za ulaganja u Srbiji.

Dačić je kazao da ima još ozbiljnih projekata i ideja, ali da ne bi o tome govorio dok sve ne bude završeno do kraja.

Velimir Ilić je kazao da svaki projekat koji Vlada Srbije bude počela s prijateljima iz UAE mora biti uspešan.

"Mi nećemo da radimo političke projekte. Mi radimo projekte koji donose profit, projekte koji će sami sebe da isplate, zato i želimo da uradimo kvalitetne studije, kvalitetne projekte. Zajedno sa kompanijom UAE mi pravimo zajedničku firmu koja ima određeni fond u koji su naši prijatelji uložili novac da se to sve uradi najbolje najkvalitetnije i da nema nikakve promašene investicije", rekao je Ilić.

Direktor firme "Gloubal kapital advajzors menadžment" Arun Ramsvarupdži Pančarija rekao je da je ta kompanija, koja se bavi i investicionim bankarstvom za dalje podsticanje infrastrukture, zainteresovana za infrastrukturne projekte u Srbiji.

"To je kompanija iz UAE koja se bavi i investicijama i bankarstvom, ali takođe i realizacijom infrastrukturnih projekata", rekao je Pančarija.

Prema njegovim rečima, iznos do 15 miliona evra je novac potreban za sam početak projekta, odnosno studiju izvodljivosti i pripremne faze, a sami troškovi projekta koji će kasnije uslediti su daleko veći.

"Što se tiče nekih daljih sredstava naravno da će se ulagati više. Investicije će ići iz UAE a takođe ima i drugih izvođača koji će raditi", rekao je Pančarija.

2024 © - Vesti online