Sreda 07.08.2013.
16:26
Vestionline

Merlinka zvala Džeki da joj kaže za Kenedija

Džeki se nije plašila Merlinke, već da ne ispadne smešna
 

Prva dama je hladnokrvno odgovorila da je Merlinka dobrodošla u Belu kuću. "Izvrsno (...) Selim se, a vi ćete rešavati sve probleme", uzvratila je navodno Džeki Kenedi.

U navedenoj knjizi američkog novinara opisuje se poslednja godina života jednog od najslavnijih parova 20. veka. U knjizi se navodi i da je Džeki posle skandala suprugu rekla da će u slučaju nuklearnog napada s decom ostati uz njega u Vašingtonu.

Andersonov cilj bio je da knjigom "Poslednja godina Džona sa Džeki" otkrije da li se jadan od najpoznatijih parova u američkoj istoriji zaista voleo. Prema njegovoj analizi, koja se završava predsednikovim ubistvom u Dalasu 1963. godina, jedina ljubavnica zbog koje je Džeki bila zabrinuta bila je Merlin.

Prva dama, koja je znala za muževljevo neverstvo, nije se osećala ugroženom zbog glumice, ali se bojala da zbog skandala ne ispadne smešna u očima javnosti, smatra Anderson. Međutim, prema rečima bliskih saradnika JFK-a u Beloj kući, predsednik nikada nije smatrao da je Merlin ravna njegovoj supruzi.

2024 © - Vesti online