Sreda 07.08.2013.
13:14
Jutarnji

Gotovina razočarao Čavoglave: Iskulirao i njih i Tompsona

Gotovina umesto na koncert otišao kući
 

Kako Gotovina na kraju nije došao, to je razočaralo okupljene u Čavoglavama. Među onima koji nisu mogli da shvate zašto je Gotovina umesto vernih "domoljuba" izabrao da večera sa premijerom Zoranom Milanovićem, je i nekadašnji HDZ-ovac, danas član Hrasta Tomislav Jelić.

"U Čavoglave godinama dolaze ljudi koji su iskreno voleli Gotovinu, ali on ih je svojim nedolaskom istinski razočarao. No, neka mu bude, to je njegov izbor", rekao je Jelić.


Tompson je, pak, indirektno optužio Gotovinu i Markača da ne vole Hrvatsku.

"Oni slave negde drugde. Ima i onih koji slave u Kninu, a oni ne vole ni nas ni Hrvatsku", rekao je Tompson u ponedeljak pred okupljenom masom.

Mešutim, Gotovina je imao drugačije planove. Posle završetka programa u Kninu, oslobođeni haški optuženik je, zajedno s Ivanom Čermakom, premijerom Zoranom Milanovićem i još nekoliko zvanica otišao u Sinj na ručak koji je u svojoj kući priredio ministar Ante Kotromanović.

Posle višesatnog ručka, Gotovina se, umesto da ode na druženje s Tompsonom, zaputio u rodne Pakoštane, i tako izazvao ogorčenje svojih pristalica.

2024 © - Vesti online