Utorak 06.08.2013.
16:03
Beta

Jakšić: Kampanja protiv izbora na KiM

"Ukazaćemo da izlazak Srba na izbore u nacionalnom smislu znači zaokruživanje države Kosovo", kazao je Jakšić i dodao da će kampanja biti organizovana "kako bi se narodu objasnilo šta znači da menjaju državu Srbiju za novu, tuđu, nastalu na
srpskoj nesreći".

Upozorava na krađu: Marko Jakšić

"Objasnićemo im da je to kraj slobode za koju smo se nenaoružani 14 godina borili i izborili, kojom smo osigurali mesto za Srbiju na Kosovu i Metohiji", kazao je Jakšić.

Jakšić je dodao da će na detalje kampanje protiv izbora uticati i stav privremene Skupštine Kosova, formirane u Zvečanu početkom jula, i stav crkve.

"Želimo da čujemo i šta kaže crkva povodom ovako krupnog nacionalnog pitanja", rekao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, važno je upozoriti i na eventualnu krađu koju sprema Vlada Srbije - na manipulaciju glasovima interno raseljenih i osoba rođenih na Kosovu i Metohiji.

Jakšić je rekao da je Socijalistička partija Srbije u vreme Slobodana Miloševića manipulisala glasovima Albanaca koji nisu izašli na izbore, a da će sada, to uraditi sa glasovima raseljenih Srba, ali ne kao onda u svoju korist, već u korist Hašima Tačija.

Plašimo se, rekao je on, da će jednostavno falsifikovati glasove Srba koji su otišli pre 30 ili 50 godina i tako odlučiti o sudbini naroda koji je ovde 14 godina vodio borbu.

"Želimo da se utvrdi ko izlazi na izbore, koji je njihov broj i da ne dozvolimo manipulacije, imajući u vidu sa kojim se političkim mangupima srećemo, da osiguramo da izbori budu korektni i pošteni, da se zna koliko ljudi živi u pokrajini", kazao je Jakšić.

Jakšić je naveo da je važno ukazati da premijer Srbije, koji poziva na novembarske izbore čini krivično delo jer ih zove na separatističke izbore jedne paradržave i da, i pored zakletve da će braniti celovitost Srbije, svojim činjenjem cepa državu.

2024 © - Vesti online