Utorak 06.08.2013.
15:49
Beta

Haos u Bujanovcu zbog blokade računa

Ramizi je rekao da je račun "Komunalca" u blokadi od 18. jula zbog nasleđenog duga prema Ministarstvu finansija i da su zalihe hlora i materijala za održavanje vodovodne mreže na području Bujanovca pri kraju.

Bujanovac

"Dug prema Ministarstvu finansija je napravio moj prethodnik, direktor 'Komunalca' iz prethodnog mandata koji je od 2009. do 2012. godine delio plate radnicima, a da nije uplaćivao nikakve doprinose, odnosno bukvalno je delio ceo neto iznos za plate", kazao je Ramizi.

Prema njegovim rečima, radnicima bujanovačkog "Komunalca" država je uredbom izmirila doprinose za PIO fond za 2009. i 2010.godinu, dok svi ostali doprinosi u prethodne četiri godine nisu plaćani, čime se i došlo do duga prema Ministarstvu finansija od oko 68 miliona dinara, i blokade računa.

"Opština Bujanovac je kao osnivač bila voljna da preuzme obavezu da u 24 rate izmiri ovaj dug pod uslovom da država otpiše kamatu, za šta je predsednik opštine (Nagip Arifi) dobio i saglasnost opštinskog veća, ali je iz Ministastva finansija stigao nalog da mora da se isplati i kamata", rekao je Ramizi.

"Komunalac" za neisplaćene doprinose, a za isplaćene plate, državi, odnosno Ministarstvu finansija duguje oko 65 miliona, navodi Ramizi, ali su u međuvremenu u dug prema državi obračunati doprinosi i za pet plata koje još nisu isplaćene.

Ramizi navodi da osim prema Ministarstvu finansija bujanovački "Komunalac" ima višemilionski dug, od oko 75 miliona dinara bez kamate, i prema Elektrodistribuciji Vranje zbog čega je nedavno takođe bio blokiran račun preduzeća.

2024 © - Vesti online