Utorak 06.08.2013.
12:27
Srna

Laži Lagumdžije u politikantske svrhe

"To su potpuno netačni podaci, što samo potvrđuje da bošnjačka komponenta radi na istom projektu preuveličavanja broja nestalih i stvaranja slike u javnosti da su samo Bošnjaci stradali u proteklom ratu u BiH", rekao je Mitrović.

Zlatko Lagumdžija

Mitrović je podsetio da je Haški tribunal govorio o 104.000 ukupno stradalih u BiH, dok je prema podacima Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, taj broj oko 100.000, od kojih je više od 30.000 srpskih žrtava.

Prema njegovim rečima, Institut za nestala lica BiH svesno izbegava da izvrši verifikaciju centralne evidencije nestalih, jer bi na taj način bilo sprečeno političko manipulisanje brojem poginulih u BiH.

Mitrović je zaključio da je Srebrenica najočigledniji primer političkog manipulisanja brojem stradalih Bošnjaka, jer postoji veliki broj evidentiranih koji nisu stradali u julu 1995. godine, niti su se u to vreme nalazili na području opštine Srebrenica.

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i turski šef diplomatije Ahmet Davutoglu objavili su autorski tekst u listu "Vašington post", u kome se navodi da je u BiH tokom rata poginulo više od 300.000 ljudi.

2024 © - Vesti online