Utorak 06.08.2013.
11:55
Beta

Direktor Poreske uprave tuži ''Alo''

Taj list je, kako je navedeno, 29. i 30. jula ove godine pisao da Simič "izbegava plaćanje poreza".

Nisam utajio niti jedan dinar: Ivan Simič

"Ivan Simič tokom svog mandata na čelu Poreske uprave Srbije, ali i pre toga, nikada nije utajio nijedan jedini dinar poreza. Objavljivanje zlonamernih i neistinih tekstova na način kako je urađeno, ne može se podvesti pod objektivno i nepristrasno novinarstvo, već je cilj bio da se ugled Ivana Simiča ukalja i javno diskriminiše zbog dela koja nikada nije učinio", piše u saopštenju Poreske uprave.

Odgovori Simiča koji su poslati novinaru lista "Alo" su, kako tvrdi Poreska uprava, "skraćivani i izvučeni iz konteksta, kako bi on bio predstavljen kao osoba sumnjivih poslovnih manira sklona kršenju zakona i utaji poreza".

Ivan Simič je krajem jula dao Vladi Srbije na raspolaganje svoj mandat iz moralnih razloga, zbog pisanja lista "Alo", u kojem su, kako je rekao, iznete neistine da izbegava plaćanje poreza, a Vlada se o tome još nije izjašnjavala.

Istakao je da plaća sav porez na vreme i da porez za poslovanje firmi koje ima u Sloveniji plaća u toj državi, a u Srbiji plaća porez na zaradu. Potvrdio je da je prijavio Poreskoj upravi u Sloveniji i Agenciji za borbu protiv korupcije u Srbiji da ima of-šor firme i da u njihovom poslovanju nema ništa protivzakonito.

Simič je radio u Sloveniji kao poreski savetnik, pošto je napustio mesto direktora Poreske uprave u toj zemlji. U Srbiju je dodao, kako je rekao, zbog izazova da poboljša rad Poreske uprave, a ne zbog zarade. Naveo je da je u Sloveniji kao poreski savetnik mesečno zarađivao između 10.000 u 20.000 evra, dok u Srbiji kao direktor Poreske uprave ima platu oko 1.600 evra.

2024 © - Vesti online