Biće ribe i kolača za Svetog Panteliju

Osam godina u kolicima: Stoja Buvač
 

Uz majku dan i noć

Stoja živi sa sinom Rankom i 36-godišnjom ćerkom Milicom koja takođe nije dobrog zdravlja, ali od majke ne može ni koraka. Ni Milica ni Ranko nisu zaposleni i ova porodica nema nikakvih primanja. Ima Stoja još dve kćerke koje sa svojim porodicama žive u dva susedna sela. Stoju je muž napustio i otišao da živi sa drugom ženom kada se ona razbolela.

- Hvala veliko donatoru koji mi je poslao ovu pomoć i neka ga Bog blagoslovi. Dobro će mi doći ovaj novac ne samo za lekove nego i za krsnu slavu Pantelindan koja je blizu, 9. avgusta, a znate šta za slavu sve treba - rekla je Stoja koju smo dolazeći u večernjim satima zatekli kako leži u krevetu.


Naime, pridigla se i na pitanje kako je i ima li bolove, požalila se. "Imam bolove u nozi, ruci, a i oči me nešto bole. Sin Ranko mi je u bolnici pa se nerviram šta će biti. Zato ne osećam ni da mi je banja Mlječanica u kojoj sam bila 15 dana na teret Fonda zdravstvenog osiguranja, mnogo pomogla. Eto, bar sam malo olakšala deci da se i oni odmore od mene, jer neprestano me služe - s mukom zbori Stoja.
 

 POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online