Utorak 06.08.2013.
06:42
RTS

Zvanični lekar Kremlja: Putin kao mladić!

Zdrav kao dren, zapet kao puška, lep kao upisan: Vladimir Putin među omladinkama, učesnicama Obrazovnog omladinskog foruma Seliger
 

- Predsednik Rusije je u dobrom zdravstvenom stanju, a povreda leđa iz prošle godine ne daje povoda za zabrinutost - naveo je, između ostalog, Mironov.


U intervjuu ruskom časopisu “Itogi“, za koji agencija Rojters navodi da ima za cilj da popravi Putinov imidž uoči njegovog 61. rođendana u oktobru (a šta bi drugo za Ruse rekla tako jedna demokratska američka novinska agencija), Mironov je naveo da predsednik održava kondiciju zahvaljujući bavljenju sportom i da više voli da uzima prirodne lekove od tableta.


- Sa medicinske tačke gledišta, Putin izgleda značajno mlađe u odnosu na svoje godine. On je prilično skeptičan prema uzimanju lekova, čak i kad je reč o običnim lekovima protiv prehlade, a u te svrhe je skloniji prirodnim lekovima kao što su čaj sa limunom, sauna i masaža. Mislim da je plivanje za njega omiljeni vid oporavka i opuštanja od stresnih situacija - istakao je lekar.


Putin, koji se bavi hokejom na ledu, pliva, trenira džudo i voli da se u medijima predstavlja energičnim i muževnim, propustio je prošle godine nekoliko službenih putovanja u inostranstvo zbog povrede leđa, za koju je zvanični Kremlj naveo da je bila sportska povreda.


Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je tada izjavio da je Putin povredio kičmu tokom treninga džudoa, a izvori iz ruske vlade su naveli da će Putin možda morati da bude operisan, no Mironov navodi da to nije bio slučaj.

2024 © - Vesti online