Utorak 06.08.2013.
02:15
net.hr

Kežman: Gej parada je bolest i ne treba je podržati!

Ne bih voleo da FSS jednom podrži gej paradu: Mateja Kežman
 
U Amsterdamu je za vikend održana gej parada u kojoj je prvi put počasno mesto imao Holandski fudbalski savez. Jedan od brodova koji su u sklopu parade kružili po kanalima holandskog glavnog grada bio je u znaku fudbala i KNVB-a, a na njemu su bili legendarni fudbaleri Patrik Klajvert, Ronald de Bur, Pjer van Hojdonk i još mnogi... 

- Svet fudbala je mačo svet u kojem je lako zbijati šale na račun homoseksualaca. Nikad nisam upoznao homoseksualca u nekom svom društvu niti u bilo kom drugom, no ovde smo da poručimo da ćemo ih podržati i da ih nećemo diskriminisati - rekao je Van Hojdonk i dodao da ceo proces ide polako, ali "da moramo nekako započeti, zar ne?"

Na fudbalskom brodu bio je i selektor Luj van Gal, što je za Holanđane potpuno očekivana stvar, ali jednog njegovog bivšeg igrača kojeg je trenirao u PSV-u taj je potez neprijatno iznenadio. Mateja Kežman, bivši srpski reprezentativac, a danas sportski direktor Vojvodine, kritikovao je svog nekadašnjeg trenera iz PSV-a.

- Sigurno ga neću nazvati da mu kažem da ne radi pravu stvar, ali ako ikad dođemo na tu temu, neću imati problem da mu u lice kažem šta mislim o tome. Moje mišljenje je da je to bolest koju ne treba promovisati i ne bih voleo da FSS jednom podrži gej paradu u našoj zemlji. Holanđani se udaljavaju od Hrista i koračaju ka duhovnoj propasti - poručio je Kežman.

2024 © - Vesti online