Ponedeljak 05.08.2013.
10:52
Beta

Barselona u mirovnoj misiji trenirala pred 12.000 dece

 Nejmar sa klincima
 

Dok je Mesi pimplao i žonglirao, hiljade izraelske dece na stadionu "Blumfild" mu je skandiralo.

Desetine Izraelaca, uključujući i izraelske jevreje i Arape iz Centra za mir Peres učestvovalo je u treningu pored Barseloninih zvezda, među kojima su bili i Dani Alves, Đerard Pike, Andres Inijesta i novo pojačanje Nejmar.

Predsednik Izraela Šimon Peres je pre treninga zahvalio igračima.

"Vi ste ambasadori mira. Doneli ste svetlost našim ljudima, nadu našoj deci i poruku mira Bliskom istoku", rekao je Peres.

Lionel Mesi

Ovaj događaj je bio poslednji na dvodnevnom putu španskog šampiona, koji su se na Zapadnoj obali sastali sa palestinskim političarima i sa izraelskim vođama u Jerusalimu. Organizovali su i dve fudbalske radionice, za decu Palestine i Izraela. 

Barselona je doputovala u ovu oblast nedelju dana pošto su Izraelci i Palestinci ponovo počeli mirovne pregovore u Vašingtonu. Uprava kluba je saopštila da želi da pomogne jačanje institucionalnih veza dve zajednice i izgradnju mostova mira i dijalog između Izraelaca i Palestinaca.

"Velika nam je čast što smo ovde i što možemo da provodimo vreme sa svim našim navijačima u Izraelu, naročito decom. Trenutak je pravi jer se podudara sa mirovnim pregovorima u Vašingtonu. Ceo svet ih prati i svi se molimo da će se pregovori završiti na pravi način", rekao je predsednik Barselone Sandro Rosel.

2024 © - Vesti online