Ponedeljak 05.08.2013.
10:24
Beta

SP u Barseloni: Frenklin rekorderka, Ledecki najbolja plivačica

 

Ona je u Barseloni slavila u štafeti na 400 metara. 

Frenklinova je plivala prvu deonicu za SAD i donela je svom timu blagu prednost, a njene drugarice iz reprezentacije Džesika Hardi, Dana Volmer i Megan Romano su preuzele zadatak od nje i završile su trku za tri minuta, 53 sekunde i 23 stotinke.

Misi Frenklin ima 18 godina i osim što je postala najuspešnija u ženskoj konkurenciji na svetskim prvenstvima, popravila je učinak sa Olimpijskih igara u Londonu, gde je osvojila četiri zlata i jednu bronzu. 

Ona je nadmašila rekord koji su zajednički držale Trejsi Kolkins, koja je 1978. osvojila pet zlata, i Libi Triket, koja je to uradila 2007. godine. 

Frenklinova se priključila malom klubu plivača koji su osvajali šest zlata na SP ili Olimpijskim igrama, a koji čine Majkl Felps, Mark Špic i Kristin Oto. 

Australija je osvojila srebro u štafeti s vremenom 3:55,22, a bronza je otišla Rusiji sa 3:56,47.

"Nisam baš sigurna odakle je to došlo, ali sam stvarno srećna zbog uspeha. Znali smo da nas čeka žestoka konkurencija i da moramo da damo sve od sebe. Tako da sam samo izašla na bazen. Bolelo je baš jako, ali sada kada je sve završeno vema smo srećne", rekla je Frenklinova. 

Uprkos ulasku u istoriju Misi Frenklin nije proglašena za najbolju plivačicu takmičenja u Barseloni. To priznanje otišlo je njenoj drugarici iz reprezentacije Kejti
Ledecki, koja je osvojila četiri zlatne medalje i postavila dva svetska rekorda. Ona je priznanje dobila prema formuli koja ne računa štafetu i daje dodatne poene za svetske rekorde.

2024 © - Vesti online