Utorak 02.03.2010.
12:58
Srna

Silajdžić jedan od glavnih krivaca za rat u BiH

Terzić je, povodom Sijadžićeve izjave o slučaju "Ganić" da će se "boriti svim sredstvima da odbrani dostojanstvo otpora agresiji na BiH", rekao da je poznato "i kod nas i u svetu" da je Silajdžić jedan od glavnih inspiratora građanskog rata u BiH i da je obmanjivao svetsku javnost o događajima koji su se tamo dešavali.

Silajdžić vodi agresivnu politiku: Slavenko Terzić
 

On je istakao da Silajdžić snosi ogromnu odgovornost za sve što se zbivalo, ne samo u BiH, nego i šire.

"Potpuno je logično da on produžava da nastavlja svoju agresivnu politiku, da deluje kao faktor nestabilnosti i u BiH i Balkanu i da je to pitanje sa kojim treba da se bavi pre svega, međunarodna zajednica, ona koja je i dovela do stanja u BiH i na Balkanu", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Silajdžić je na višestruko upleten u mrežu radikalno-islamskog pokreta na Balkanu, a i šire u Evropi.

Ratni član Predsedništva BiH Ejup Ganić uhapšen je juče u Londonu na osnovu inicijalnog zahteva Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojim su i ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljujić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je da hapšenje Ganića predstavlja "suđenje otporu agresiji koja je izvršena na BiH".

2024 © - Vesti online