Subota 03.08.2013.
12:50
BETA

Novi Pazar: Omogućiti izmirenje dugova na rate

 

FK Novi Pazar takože je zatražio od Zajednice da pokrene inicijativu prema Fudbalskom savezu Srbije, kako bi FSS "ublažio uslove" licenciranja novih igrača za predstojeću sezonu.

"Pozivamo Zajednicu da pokrene inicijativu da se produži rok za izmirenje finansijskih dugovanja prema bivšim igračima i trenerima. Takođe, zahtevamo od Zajednice da od Poreske uprave traži da se finansijsko opterećenje podeli u višegodišnje rate", navodi se u saopštenju Upravnog odbora novopazarskog superligaša.

Osim Novog Pazara, čiji je dospeli dug prema bivšim fudbalerima i trenerima 114.000 evra, zabrana registrovanja novih igrača trenutno važi za još šest superligaša - Partizan, Vojvodinu, Jagodinu, Rad, OFK Beograd i Radnički 1923.

"Gotovo da nema kluba koji će uspeti da ispuni sve uslove, što bi značajno uticalo na kvalitet fudbala u Srbiji", dodaje se u klupskom saopštenju.

Žiro račun FK Novi Pazar je u višegodišnoj blokadi, zbog duga čiji je iznos, prema podacima Narodne banke Srbije, 9.101.847 dinara, odnosno oko 80.000 evra.

"Najznačajniju prepreku novom rukovodstvu kluba u procesu uređenja poslovanja predstavlja blokada osnovnog računa. Intenzivno radimo na rešavanju ovog problema i očekujemo da će račun biti u punoj funkciji od sredine avgusta", ističe se u saopštenju Novopazaraca.
 

2024 © - Vesti online