Subota 03.08.2013.
07:43
Fonet

Vučić: Stravičan zločin u Srebrenici

"Stravični, jezivi zločin, toliko strašan, da vas je sramota što neko ko je u tome učestvovao pripada vašem narodu. Vidite, nije mi teško to da kažem"
 

- Mislim da je ključna stvar za sve nas da, pre svega, razmišljamo o budućnosti. Jer, dokle god mi sve vreme budemo pričali o prošlosti, mi o budućnosti nećemo razmišljati, rekao je Vučić u intervjuu Dnevnom avazu.

Da ne bude zabune, dodao je on, ne želim da se skrivam iza bilo koga ko je lažno u ime naroda kojem pripadam počinio taj stravični zločin.

- Stravični, jezivi zločin, toliko strašan, da vas je sramota što neko ko je u tome učestvovao pripada vašem narodu. Vidite, nije mi teško to da kažem. Da li su Srbi takvi zbog toga što se dogodilo u Srebrenici? Da li su Bošnjaci takvi zbog toga što se dogodilo na nekim drugim mestima, na Ozrenu, gde su nekim Srbima glave odsecane, u manjem  obimu, u manjem broju? Ne. Nisu, smatra Vučić i ističe da ti "koji su odgovorni za te strašne zločine moraju odgovarati dok će nama drugima, nažalost, trebati mnogo, mnogo vremena da izgradimo međusobno poverenje".

- Ne treba produbljivati razlike Srba i Bošnjaka i uvek ih isticati u prvi plan. Želim da razgovaram i sa rukovodstvom u Sarajevu i sa zvaničnicima u Banjaluci šta je to što treba uraditi da bismo gradili poverenje između dva naroda, zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online