Nikola je svima zarobio srca

Računajte na nas: Dragana i Miljan Vujić sa malim Nikolom
 

Čitateljka "Vesti" je ovog mališana posljednji put videla u decembru 2012. i darovala ga značajnom novčanom i materijalnom pomoći. Tada je obećala da Nikolu neće zaboraviti. I da će mu pomagati koliko može. Zato ni najvreliji dan ovoga leta nije bio prepreka da Vujići ponovo posete malog Prijedorčanina, iskoristivši odmor i dolazak u rodne Laktaše. A Nikola je goste nagradio najlepšim osmehom, obradovan novim igračkama.

Sinu je i mama i tata: Goran Dunović

- Iako ostajemo svega nekoliko dana u Laktašima da sinu obeležim 18. rođendan, ipak smo našli vremena da obiđemo Nikolu, jer on nas je osvojio od prvog susreta, izuzetno je drago dete - rekla je Dragana, čiji je sin Miljen, takođe oduševljen Nikolom. "Drago mi je što mogu lično da vidim Nikolu, jer dugo nisam bio u rodnom kraju.

- Mnogo sam čitao i čuo o njemu i jako mi je žao zbog onoga što mu se desilo i što je život prema njemu već u prvim danima bio tako surov. Nikola će uvek moći da se osloni i na mene, tu sam da pomognem koliko mogu. I dalje ću podržavati svoju majku u njenim humanitarnim aktivnostima, jer kada vidite Nikolu onda znate da je to ono pravo", ponosno kaže Miljen.


Možda će se i Nikola, čim malo poraste, pridružiti Stefanu i Tamari, izbeglicama sa Kosova, ostalim bez roditelja, a za koje se vrata doma porodice Vujić i u RS i u Salcburgu stalno otvorena. "Mi smo im jedina nada i radost. Bili su kod nas u poseti u Salcburgu prošle i pretprošle godine. Drago mi je da toj deci pružamo ljubav i radost, mene zovu tetkom, a moje roditelje bakom i dekom i mi smo tu da im pomognemo da završe školu i postignu nešto u životu", kaže plemenita Dragana koja ni ovoga puta nije zaboravila svoja dva štićenika u Kuzminu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Moji roditelji su umesto mene svratili i kod porodice Kragović u Kuzminu i uručili pomoć Stefanu i Tamari. Moja porodica i ja gledamo da im pomognemo da završe školu i nađu svoj put, jer žive sa starom bakom koja sa penzijom od 100 evra ne može da ih prehrani i školuje, a od države nemaju pomoć. Drago mi je što je Tamara odličan đak, upisala je Ekonomsku školu, ali i Stefan je dobar", hvali Dragana štićenike.

Dođite praznih ruku!

Goste iz Austrije dočekao je Nikolin otac Goran Dunović, širom otvorivši vrata i srce, zahvalivši se u svoje i ime preminule supruge Jelenine i njene porodice. "Hvala što pomažete mog sina i činite mu dane radosnim, jer već je toliko porastao da zna da se raduje i gostima i darovima. Želeo bih da Vujići sledeći put budu naši dragi gosti koji će doći praznih ruku a da ih mi na svoj način ugostimo, jer zaista su do sada mnogo toga poklonili Nikoli i moja zahvalnost je velika", rekao je otac Goran.

2024 © - Vesti online