Subota 03.08.2013.
01:12
mozzartsport.com

Barsa predstavila Tatu i demolirala Santos

Već je u formi: Lionel Mesi
 

Definitivno nema boljeg načina da Barselona predstavi “novi“ tim (stavili smo novi pod znake navoda jer je Nejmar jedini stigao u prelaznom roku) za narednu sezonu nego da ponizi protivnika pred svojim navijačima! Barselona je predstavila tim i Tatu Martina, Tata je šansu pružio Nejmaru, a Santos se pred gotovo 82.000 gledalaca na Kamp Nou, u “prijateljskom“ meču Trofej Žoan Gamper, proveo kao bos po trnju - 8:0.

Sam početak utakmice kasnio je nekoliko minuta jer su navijači burnim aplauzima pozdravili svoje miljenike, ali i novog trenera. A onda... Razvaljivanje Santosa za sve pare.
Već u 7. minutu bilo je 1:0 – strelac Lionel Mesi, koji se konačno oporavio od nezgodne povrede desnog kolena, koju je vukao još od kraja prošle sezone. Samo 180 sekundi kasnije bilo je 2:0, kada je Leo smestio loptu u svoju mrežu. Nije se dugo čekalo na naredni pogodak, jer je već u 20. minutu Aleksis Sančez uvećao rezultat na 3:0, da bi Pedro u 28. minutu najavio potpuni potom brazilskog kluba, koji je “samo“ došao na prijateljski meč.


Potom je usledio period igre bez golova, a skoro 25 minuta navijači na Kamp Nou čekali su da njihovi miljenici “bace“ petardu. U poluvremenu je, između ostalih, priliku dobio i Nejmar, a u 51. minutu Sesk Fabregas, koji je takođe ušao sa klupe, postigao je prvi od dva pogotka na meču. Taman kada su mnogi pomislili da će se Barsa smilovati, eto i drugog gola Fabregasa. Španac je gol postigao u 66. minutu, a to nije bilo sve...


Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo 7:0... Strelac Adrijano, a sam pogodak je bio zaista spektakularan! Tačku na ovaj meč stavio je 18-godišnji napadač drugog tima Barselone, Žan Mari Dongu u 81. minutu susreta. Ono što treba još napomenuti jeste da je i Nejmar imao dve stopostotne prilike da postigne gol bivšem klubu, ali je oba puta bio neprecizan... Na njegovu veliku sreću.

2024 © - Vesti online