Petak 02.08.2013.
16:26
Beta

Kapiten Lacija Mauri suspendovan na šest meseci

 

Mauri je jedan od osam igrača optuženih da su učestvovali u nameštanju utakmica prve italijanske lige, Lacio - Đenova i Leće - Lacio, u maju 2011. godine. 

Tužilac Stefano Palaci je zatražio četiri i po godine suspenzije, ali Mauri je suspendovan na šest meseci, pošto je proglašen krivim jer nije prijavio nameštanje.

Palaci je predlagao da se Laciju oduzme šest, a Đenovi i Lećeu po tri boda, ali je Fudbalski savez to odbio i klubove kaznio novčano. Lacio je kažnjen sa 40.000 evra, Leće sa 20.000 evra, a Đenova nije kažnjena.

Bivši fudbaler Alesandro Zamperini, koji je već suspendovan na pet godina zbog učešća u nameštanju utakmica 2011. godine, suspendovan je na još dve godine. Fudbaler Lećea Stefano Ferario je suspendovan na šest meseci, bivši igrač Sampdorije Mario Kasano je dobio četiri meseca, a bivši fudbaler Pjaćence Karlo Đervasoni dva meseca suspenzije. Fudbaleri Omar Milaneto, Masimilijano Benazi i Antonio Rosati su oslobođeni optužbi. 

Sredinom 2011. godine najmanje 50 ljudi uhapšeno je u Italiji zbog nameštanja utakmica, a slučaj su istraživali tužioci u Kremoni, Bariju i Napulju.

2024 © - Vesti online