Subota 03.08.2013.
08:00
B92

Super voće - malo kalorija, mnogo sreće

I siti, i zdravi, i lepi - pametno konzumiranje voće donosi vam samo sreću
 

Ipak, sa voćem treba biti pažljiv, ograničite unos i nemojte ga jesti kasno uveče jer će biti izvor prostih šećera. Uz taj savet, predstavljamo vam i nekoliko voćki uz pomoć kojih ćete se sigurno osećati bolje, a možete i brže da izgubiti višak kilograma.


Ananas

Ananas ne sadrži holesterol i masti, bogat je esencijalnim nutrijentima, vitaminima, vlaknima, mineralima i antioksidansima. Sadrži 85 odsto vode koja pomaže u održavanju želuca punim duže vreme i smanjuje potrebu za konzumiranjem hrane.


Lubenica

To je jedino voće potpuno bez masnoća. Lubenice su bogate vitaminima A i C i pomažu u smanjenju krvnog pritiska i vraća telu energiju. Takođe sadrži dosta vode i smanjuje potrebu za konzumiranjem hrane.


Banana

Banane su bogate skrobom koji ubrzava sagorevanje masnoća. Čine vaš želudac punim, a ako bi u međuvremenu pili malo vode, to bi vam pomoglo da budete puni energije tokom celog dana.


Jabuke

Jabuke su bogat izvor vlakana. Budući da su jabuke uglavnom slatke, one pomažu u zadržavanju želje za slatkišima. Odličan su izvor zdravlja i sadrže malo kalorija.


Pomorandže

Velika pomorandža sadrži manje od 100 kalorija. One su takođe bogate vodom i odličan su izvor energije i pomažu u topljenju masnoća.


Kivi

Kivi je bogat izvor vitamina C. Ima veliku količinu vlakana koja pomažu u potiskivanju apetita. Kivi je takođe dobar za probavu.

2024 © - Vesti online