Petak 02.08.2013.
13:17
pressonline.rs

Ništa od Sulejmana Veličanstvenog: Nova televizija bez frekvencije!

Junaci serije Sulejman Veličanstveni: Merjem Uzerli i Halit Ergenc
 

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić odgovora diplomatski:

- U poslednje vreme mnogi se trude da rade posao Saveta RRA. Jedni naređuju, drugi presuđuju, treći oslobađaju, a četvrti ukidaju nacionalne frekvencije u ime RRA. Ništa od toga nije tačno. Istina je da Savet RRA radi na sednicama na kojima postoji dnevni red. Na jednoj od narednih RRA će odlučiti ko će dobiti frekvenciju - kaže Karadžić, koji nije mogao da kaže kada će ona biti održana.

Za TV Novu nisu želeli da komentarišu saznanja, a Zvezdan Milovanović, vlasnik "Kopernikus" televizije, potvrđuje da je čuo za tu inicijativu, koja bi bila pravdana potrebom da se frekvencija upotrebi za proces digitalizacije.

- To bi bilo nezakonito. Znali su da im ta frekvencija treba za digitalizaciju i pre dva-tri meseca, ali su raspisali konkurs. Mesecima smo se spremali, uplatili i depozit od 15 miliona. Sada je neko procenio da bi bilo neozbiljno da frekvenciju dodele Novoj, koja je osnovana šest dana pre isteka roka za predaju prijava, pa pošto ne mogu da daju njima, a nama ne žele, razmišljaju o poništenju konkursa - kaže Milovanović.

2020 © - Vesti online