Četvrtak 01.08.2013.
13:07
B. Đokić - Vesti

Smene u MUP-u: Odlaze tri policijska generala

Foto: Ilustracija

- Oni se već duže vreme nalaze u nemilosti vrha MUP. Simiću se zamera slab rad saobraćajne policije u kojoj vlada velika korupcija. Mnogima se čini da se on više bavi privatnim stvarima, nego policijom. Čak je pre nego što je postao načelnik saobraćajne policije bio pod istragom BIA zbog korumpiranih saobraćajaca na autoputu, kojima je bio nadređen.

Za Tomaševića vlada uverenje da više gleda kako da se zbliži sa političkim strukturama nego što se bavi svojim poslom, kaže izvor "Vesti". Ova dvojica generala na funkcije su došli sa Dačićevim postavljenjem za ministra policije i za njih se po kuloarima priča da su kadrovi SPS.

Promene u kriminalističkoj policiji

Pre nekoliko dana u Upravi kriminalističke policije došlo je do imenovanja devet novih pomoćnika, načelnika odeljenja i odseka. U pitanju nisu dramatične promene u kriminalističkoj policiji, već su postavljeni načelnici na odavno upražnjena mesta. Neki od njih su već duže vreme bili vršioci dužnosti načelnika, pa je to sada samo formalizovano.

- General Bjelić je odgovaran za prilično alarmantno stanje kriminala u Beogradu. Zamera mu se i ponašanje njegovog sina, koji takođe radi u policiji i koji je učestvovao u nekoliko incidenata. Kap je prelila čašu serija tekstova u novinama o navodnom kriminalu u Upravi za strance, a za koje se sumnja da su "naručeni" i pisani na Bjelićevu inicijativu, čime je oblaćena cela policija. Pre dva meseca Veljović je tražio njegovo razrešenje, ali Dačić tada to nije odobrio - dodaje izvor "Vesti" iz MUP Srbije.

2024 © - Vesti online