Četvrtak 01.08.2013.
04:44
Beta

Valjevo: Odbornik pretio predsedniku Gradske skupštine

Foto - arhiva: Grb Valjeva

"Tražio sam reč nekoliko puta, ali je nisam dobio. Jokiću sam rekao da ću ga naučiti pameti kako se tumači poslovnik", rekao je večeras Bradić Agenciji Beta. Bradić je ostao pri tvrdnji da Jokić nije vodio sednicu u skladu s odredbama Skupštinskog poslovnika zbog čega su se često sukobljavali tokom zasedanja.

Mihailo Jokić je pozvao policiju u čijoj pratnji je napustio skupštinsku zgradu, pošto mu je prethodno pozlilo u njegovom kabinetu u koji je otišao pošto je izašao iz skupštinske sale za sednice.

Povod za prekid sednice bio je popodnevni zahtev odbornika SPS da se ponovo glasa za predlog rebalansa budžeta Gradske direkcije za izgradnju i uređenje Valjeva, koji tokom prepodnevnog zasedanja nije dobio potrebnu većinu.

Zahtev je obrazložen sumnjom u ishod glasanja, a Jokić je odbio zahtev za ponovno glasanje. Tada je Bradić izašao za govornicu iako nije dobio reč, a onda je došlo do njegovog verbalnog duela sa Jokićem.

Posle prekida, sednica nije nastavljena pošto nije bilo kvoruma od najmanje 26 odbornika. Nastavak je zakazan za 9. avgust. Koaliciju na vlasti u Valjevu čini 40 od ukupno 51 odbornika okupljenih oko SPS i SNS, dok je u opozicji 11 odbornika DS i LDP.

2024 © - Vesti online