Sreda 31.07.2013.
20:49 >> 23:09h
Vestionline

SPS odlučio: Obradović smenjen

Ostali bez funkcija: Milutin Mrkonjić i Žarko obradović

Obradović je u poslednje vreme bio predmet kritika posle afere oko krađe testova za "malu maturu", ali je u nekoliko navrata istakao da to nije njegova krivica.

Ostavku sada već bivšeg ministra prosvete tražili su i članovi Sindikata nauke Srbije, koji su tražili isplatu zaostalih zarada i više novca za istraživanja.

Obradović je, kako se navodi u njegovoj biografiji na sajtu Vlade Srbije, rođen 1960. godine u Beranama. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gde je i magistrirao i doktorirao. Objavio je dve naučne knjige i deset naučnih radova. On je od 1998. do 2000. godine obavljao dužnost zamenika ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije, a u prelaznoj Vladi od oktobra 2000. do januara 2001. godine bio je zamenik ministra za visoko obrazovanje.

Predavač je na Fakultetu za državnu upravu i administraciju Univerziteta Megatrend.

Narodni poslanik je od januara 2001. godine. Bio je predsednik i zamenik predsednika Poslaničkog kluba SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Zamenik je predsednika Socijalističke partije Srbije od decembra 2006. godine.

Lider SPS-a Ivica Dačić, predložio je juče da ministar finansija Mlađan Dinkić bude smenjen, što je Srpska napredna stranka i podržala danas na sednici Predsedništva te partije.

Do sada, Vladu su tokom rekonstrukcije, pored Obradovića, Milutina Mrkonjića, Verice Kalanović i Dinkića, napustili ministarka sporta i omladine Alisa Marić, ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministar odbrane Aleksandar Vučić, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković i potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

2024 © - Vesti online