Sreda 31.07.2013.
20:06
telegraf.rs, Beta

KiM: Srbi deblokirali put u Rudaru

Foto: Ilustracija

Građani su blokirali put u znak protesta zbog hapšenja Srba na severu pokrajine, pola sata posle hapšenja njihovih sugrađana Slobodana Repića i Žarka Veselinovića.

Specijalni savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Zoran Milojević je u izjavi za ''Telegraf'' rekao da je ''uklanjanje barikada na putnom pravcu južna Mitrovica – Leposavić u toku''.

''Građani su blokadom puta skrenuli pažnju na problem za koji i oni shvataju da ne može da se rešava na ovaj način, uverili smo ih da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju učiniti sve kako se ne bi ponovile ovakve akcije'', rekao je Milojević i naglasio da će saobraćaj na magistralnom putu najkasnije do 20 časova biti u potpunosti normalizovan.

On je dodao da su građani sa razlogom zabrinuti, imajući u vidu njihova iskustva i hapšenja koja su više put greškom od strane Euleksa i ROSU izvedena na severu pokrajine.

Milojević je naglasio da je advokat Žarka Veselinovića Miodrag Brkljač, rekao da da nema osnova za produženje njegovog pritvora.

''Očekujemo da će Veselinović biti pušten u najskorije vreme'', rekao je Milojević.

2024 © - Vesti online