Sreda 31.07.2013.
13:44
Beta

Simić: Ceo svet protiv izbora, pa i naprednjaci

Predrag Simić

"Protiv izbora govori dosta toga - situacija u zemlji i očekivanje da bi ova Vlada trebalo da počne pregovore sa Evropskom unijom u januaru, što bi izbori sigurno odložili", kazao je Simić agenciji Beta.


On ukazuje i na protivljenje SAD i EU prevremernim izborima, kao i na to da bi iz njihovog ugla to dovelo u pitanje i sprovođenje briselskog sporazuma.


"U ovom trenutku manevarski prostor za vladajuću koaliciju i nije veliki, verovatno je da ni javnost u ovom trenutku nije raspoložena za izbore", smatra Simić.


On ukazuje da se, nakon odlaska Ujedinjenih regiona Srbije, koji kako ocenjuje, ima stručni potencijal u oblasti ekonomije i evropskih integracija, sada otvara pitanje ko će popuniti tu prazninu.


"To je u ovom trenutku najvažnije pitanje srpske politike. U ovom momentu najveći interes treba da bude ekonomska konsolidacija zemlje i početak pregovora o članstvu u evropskoj uniji.


"Mislim da će odlaskom URS-a tu ostati povelika praznina, a biće interesantno kako će preostale partije pokušati da je popune", kazao je Simić.


Predsedništvo Srpske napredne stranke je odlučilo da naprednjaci ostanu u Vladi i da ne bude novih izbora. U rekonstruisanoj Vladi neće biti članova Ujedinjenih regiona Srbije.

2024 © - Vesti online