Utorak 30.07.2013.
19:25
Beta

KiM: Ne ukida se minimalac, ali ne zna se kad će biti isplaćen

Ona je, u razgovoru sa radnicima koji su izgubili posao posle dolaska mirovnih snaga na Kosovo 1999. godine, rekla da u Kancelariji za Kosovo nemaju informaciju da će minimalna zarada biti ukinuta, kako tvrde radnici, ali nije mogla da precizira ni kad će biti isplaćena.

Foto: Ilustracija

Radnici su danas organizovali skup u zgradi Kosovskog okruga, jer kasni
isplata minimalne zarade koja iznosi 11.000 dinara. Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić rekao je novinarima da se čeka da Vlada Srbije donese zaključak o isplati minimalca, posle čega će sredstva biti isplaćena.

"Inicijativa je potekla iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i mi se nadamo da će i današnji sastanak ubrzati taj proces. Sa ovog mesta, kao politički predstavnik Srba na Kosovu, pozivam vladu da na prvoj sledećoj sednici reši pitanje minimalnih zarada i da ih, ako ima novca u budžetu, poveća za par hiljada dinara", rekao je Kostić.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje na Kosovu Danijela Vujičić rekla je da od 26.860 radnika koji su 1999. godine izgubili radna mesta njih 18.500 dobija minimalnu zaradu.

Predstavnik radnika Momčilo Nedeljković rekao je novinarima da na sastanku nije ništa dogovoreno i da će radnici, ako im danas ne bude rečeno kad će primiti minimalac, po odgovor krenuti u Beograd.

"Mi nismo zadovoljni jer nema odgovora na naš zahtev. Mi tražimo da nam se tačno kaže kad ćemo primiti minimalac", rekao je Nedeljković i dodao da će tražiti da im se isplati svih sedam zaostalih zarada.

2024 © - Vesti online