Utorak 30.07.2013.
14:04 >> 16:06h
B92

Završen sastanak, premijer u 17 na konferenciji

Ivica Dačić bi trebalo da saopšti konačan dogovor o rekonstrukciji Vlade

Sastanak u zgradi Vlade je počeo oko podne, a sat i po nakon početka u Vladu su stigle i obe ministarke iz URS-a, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, portparol URS-a Marko Selaković i funkcioner URS-a Miroslav Čučković, javio je RTS.

Lideri koalicije su se sreli juče u Vladi Srbije, razgovarali nešto više od četiri sata, ali nakon toga nije bilo izjava niti saopštenja. Beogradski mediji pišu da je ostanak ministra finansija i privrede i lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije neizvestan.

Na naslovnim stranama od srede beogradski listovi pišu da pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede Mlađan Dinkić nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.

Dačić i Nikolić u 18 časova

Premijer Srbije Ivica Dačić  razgovaraće danas s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o rekonstrukciji Vlade. Sastaće se u zgradi Predsedništva Srbije u 18h.

 

Kako saznaje B92, neizvesno je, međutim, da li će najveća stranka u vladajućoj koaliciji - SNS prihvatiti ovakav scenario. U URS-u nisu želeli da daju zvanične izjave, ali iz izvora bliskog toj stranci, B92 saznaje da "je ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realan kao i ostanak SPS-a bez Ivice Dačića".

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić

pozvao je premijera Dačića da sledi primer Aleksandra Vučića i i odrekne se pozicije ministra unutrašnjih poslova.

2024 © - Vesti online