Utorak 30.07.2013.
12:52
Beta

Stanković: Svi smo pod lupom

"Kako se proceni moj rad, kakve budu promene koalicionog sporazuma, ja
ću se u skladu sa tim ponašati", rekao je Stanković, koji obavlja tu funkciju na predlog Ujedinjenih regiona Srbije.

Stanković je istakao da nisu tačne tvrdnje da se u Bujanovcu i Preševu ne sprovodi reforma pravosuđa, i dodao da se sa Albancima razgovara o angažovanju sprskih sudija i tužilaca.

Niko nije siguran što se tiče funkcije: Zoran Stanković

"To nije tačno, zato što je predviđen opštinski sud u Bujanovcu sa svim drugim strukurama pravosuđa i tužilaštva. Mi smo sa predsednikom Skupštine Opštine bili

kod predsednika suda u Vranju i dogovorili se oko prijema kadrova, prevashodno o ljudima koji su dobili otkaz", kazao je Stanković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da se pregovara da i Preševno dobije opštinski sud, ali da će se o uspostavljanju suda znati više posle skupštinske rasprave. Upitan zašto Opština Medveđa nije dobila ni dinara od sredstava predviđenih za razvoj malih i srednjih preduzeća za tri opštine - Preševo, Bujanovac i Medveđa, on je kazao da nije bilo adekvatne prijave.

"Malo je čudno da jedna sredina kao Medveđa nije u stanju da napravi predlog plana aktivosti za mala i srednja preduzeća. Ti privrednici nisu imali dobre prijave i predloge za utrošak sredstava, iako su u pripremi učestvovali Privredna komora Srbije, lokalna samouprava i stručnjaci iz koordinacionog tela", ukazao je Stanković.

Ukazao je da će se taj konkurs ponoviti krajem avgusta. Za razvoj preduzeća i povećanje zaposlenosti predviđeno je 60 miliona dinara, od čega su Bujanovac i Preševo dobili 48 miliona, a Medveđa nije uspela da dobije njoj namenjenih 12 miliona.

2024 © - Vesti online