Utorak 30.07.2013.
11:53 >> 11:54h
mozzartsport, Sportski žurnal

Haos u Kuli: Predsednik podneo ostavku, Voždovac menja Hajduk u Super ligi!?

Teški dani čekaju Hajduk iz Kule, koji je u ponedeljak ostao bez predsednika. Dosadašnji prvi čovek kluba Zoran Osmajić podneo je ostavku pošto su na adresu Kuljana za naplatu stigla stara dugovanja od čak 2,5 miliona evra, piše "Sportski žurnal". 

Klub je blizu odluke o istupanju iz najvišeg ranga takmičenja.
"Hajduk je danas u ogromnom problemu. Na naplatu je stigao dug od 2,5 miliona evra, na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine. Od mene se traži da platim taj dug, iako njemu nisam doprineo. Jednostavno, Zoran Osmajić nema taj novac", rekao je sada već bivši predsednik Hajduka.

Za sada se ne pominje ni jedno ime koje bi moglo da dođe na Osmajićevo mesto i pokrije pomenuti dug.
"Za danas je zakazana Skupština kluba. Grad bi trebalo da preuzme brigu o klubu, ali opštinska kasa, bojim se, nije dovoljna da se namire potrebe superligaša. Situacija je više nego dramatična. Moje ruke su vezane".

Prema Osmajićevim rečima izgleda da je veoma realno da Hajduk definitivno istupi iz Superlige.
"Ponavljam, budućnost Hajduka je u rukama Skupštine. Mogao sam i da ostanem do početka sezone, pa da odustanemo posle tri kola ili mesec dana. Ne bi od mene bilo pošteno, ni prema Hajduku, ni Kuli, ni ostalim superligašima".

Odmah su počele spekulacije o eventualnom nasledniku Hajduka u najvišem rangu.

Prema pisanju "Sportskog žurnala" najozbiljniji kandidat je Voždovac, koji je prošle sezone bio trećeplasirani u Prvoj ligi Srbije.

Sve će biti jasnije nakon današnje Skupštine Hajduka, koja će doneti konačnu odluku. Ukoliko Kuljani odustanu, klub će se automatski preseliti u Srpsku ligu. Ipak, sve odluke moraće da verifikuje FSS.

2024 © - Vesti online