Utorak 30.07.2013.
10:53
B92, Dnevnik

Babić (SNS): Dačić da se odrekne MUP-a

Zoran Babić: U MUP-u da radi neko u "punom kapacitetu"
 

"Ako je Vučić rekao da ne može da obavlja funkcije prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane i da ostvari rezultate koje očekuje, onda sam siguran u to da bi i premijer trebalo da pođe tim putem", rekao je Babić novosadskom Dnevniku.
 

On smatra da bi Dačić trebalo da obavlja premijerski posao, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova da radi neko u "punom kapacitetu".

"Verujem da sve ono što je SNS uradio u proteklom mesecu i na poslednjem Glavnom odboru, treba da bude reper i način kako bi naši partneri iz Vlade trebalo da se ponašaju", istakao je Babić.

Podsetimo, lider Srpske napredne stranke ponudio je Glavnom odboru, na kome je blo reči o rekonstrukciji Vlade, ostavku na mesto ministra odbrane i predložio smene na mestima ministara poljoprivrede, kulture i sporta.

Lideri vladajuće koalicije su se sreli juče u Vladi Srbije, a o rekonstrukciji vlade razgovarali su nešto više od četiri sata. Međutim, nakon toga nije bilo izjava niti saopštenja.  Beogradski mediji pišu da je ostanak ministra finansija i privrede i lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije neizvestan. Na naslovnim stranama od srede, beogradski listovi pišu da pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede Mlađan Dinkić nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.

2024 © - Vesti online