Nedelja 28.07.2013.
18:36 >> 19:12h
Vesti

SP u Barseloni: Srbija protiv Crne Gore u četvrtfinalu!

Na redu su Crnogorci: Filip Filipović
 

"Delfini" su problema sa Rumunijom imali samo na početku utakmice, kad je rival poveo sa 1:0. Rađen je lepim šutem izjednačio, a prednost našem timu doneo je Duško Pijetlović efektnim golom u završnici prvog dela. Pobednik je rešen u drugoj četvrtini, Srbije je zaigrala mnogo brže i efikasnije, proizvod takve igre bile su golovi Gocić, Udovičića i dva Nikića, pa je na semaforu vrlo brzo pisalo 7:2. Bilo je jasno da Rumuni bez prve zvezde Kuzmina Radua nemaju mnogo šansi na ovom šampionatu, i nešto ozbilnija igra srpskog tima u ovom periodu bila je dovoljna da se utakmica prelomi u našu korist. U drugom i trećem periodu srpski vaterpolisti su bukvalno odrađivali posao, a selektor Savić je u poslednjih osam minuta na gol poslao i rezervistu Gojka Pijetlovića.


Za nastavak takmičenja važno je da su se najmlađi Mandić i Ćuk ustalili sa dobrom igrom, da centri drže visok nivo igre, da su oba golmana na zadovoljavajućem nivou... Od glavnih aduta najviše očekuje kad krenu borbe odlučujuće borbe, a najvažnija Srbiju čeka u četvrtak u četvrtfinalu protiv Crne Gore. Sa Crnogorcima uvek igramo teške i neizvesne utakmice, nema u timu Crne Gore Borisa Zlokovića, ali treba očekivati tešku i neizvesnu utakmicu.

Srbija - Rumunija 13:5 (2:1, 5:1, 3:1 3:2)
Bazen Monžuik. Gledalaca: 500. Sudije: Koganov (Azerbejdžan) i Naumov (Rusija).
SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 1, Gocić 1, Udovičić 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović, G. Pijetlović.
RUMUNIJA: Stoenesku, Jank, Negrean, Đakonu 3, Teohari, Busila, Matei 1, Kjoveanu, Đoanta, Georgesku, Giban 1, Kretu, Dragusin.

2024 © - Vesti online