Nedelja 28.07.2013.
18:08
BETA

Hamilton: Jedna od najvažnijih pobeda u karijeri!

Ispili šampanjac: Hamilton slavi pobedu sa Rozbergom i ekipom Mercedesa
 

Hamilton je danas četvrti put u karijeri pobedio u trci na stazi Hungaroring, ali je i zabeležio prvu pobedu za svoj novi tim, Mercedes.

"Ovo je verovatno jedna od najvažnijih pobeda u karijeri, pošto sam prešao u novi tim. Ne mogu biti srećniji i nadam se da će biti još pobeda. Morali smo naporno da radimo za ovaj trijumf, ali ako smo u Budimpešti uspeli da obavimo dobar posao sa gumama, to možemo na svakoj drugoj stazi", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton se posle 22. pobede u karijeri, nalazi na četvrtom mestu u svetskom šampionatu vozača, sa 48 bodova zaostatka za vodećim aktuelnim šampionom, Nemcem Sebastijanom Fetelom iz Red Bula.

"Moja ekipa je obavila neverovatno dobar posao, sinoć smo dugo pripremali trku i nadali smo se da će gume izdržati. Nismo mogli ni da zamislimo da ćemo proći ovako dobro. Osećam se neverovatno, a moram i da zahvalim navijačima na podršci", rekao je Hamilton.

"Danas sam bio gladan pobede, dao sam sve od sebe. Uglavnom se zaglavim 'u saobraćaju', ali sada sam ulazio u svaki duel", dodao je svetski šampion iz 2008. godine.

2024 © - Vesti online