Nedelja 28.07.2013.
17:29
Beta

Pajtić osudio napad na imama Islamske zajednice

Ovde potpis

"To je atak na versku toleranciju, na multinacionalnost, zajednički život i dobre komšijske odnose, po čemu je Vojvodina prepoznatljiva i čime se ponosi. Stoga očekujem da svi relevantni faktori osude ovaj neprimeren i do juče nezamisliv akt nasilja prema najvišim predstavnicima verske zajednice", naveo je Pajtić u saopštenju za javnost.


Predsednik pokrajinske vlade je izrazio očekivanje da će i džavni organi, u skladu sa zakonom, najoštrije kazniti napadača. U petak, 26. jula, u Bačkom Novom Selu dogodio se najpre verbalni, a nakon toga i fizički napad na imama medžlisa Fikreta Delića.


Izvesni Dragan Z. pretio je Deliću da će ga obesiti i da će mu nakon toga baciti bombu u kuću. Dragan Z. je navodno rekao i da će Bač biti nova Srebrenica, da će svi muslimani osetiti "srpski nož", kao i da će se ponoviti devedesete, ali će biti još gore.


Nakon pretnji i vređanja, on je Delića udario biciklom od čega je imam zadobio povrede.


Islamska zajednica je slučaj prijavila policiji koja je došla na lice mesta i uzela izjavu od povređenog imama, nakon čega je izvršen pretres napadačeve kuće i tom prilikom kod njega je pronađena bomba.


Islamska zajednica planira izgradnju džamije u Bačkom Novom Selu za šta poseduje i sve neophodne dozvole. Islamska zajednica zatražila je od policije i pravosuđa da odgovorno rade svoj posao i da ovaj slučaj ispitaju do kraja.

2024 © - Vesti online