Nedelja 28.07.2013.
00:04
Srna

Stranci nestaju po Hrvatskoj

Foto: Ilustracija
 

Odmah je pokrenuta akcija traganja i spasavanja, a nešto pre 14.00 časova pronađen je živ. Pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja na području Biokova tragaju za češkim turistom, koji je nestao pre dva dana, ali i pored potrage sa zemlje i helikopterom, za sada, još nema rezultata.

On se u četvrtak, 25. jula, popeo na vrh Sveti Ilija, nakon čega mu se gubi svaki trag. Ne javlja se na mobilni telefon, a u potrazi učestvuju i psi tragači. Vinko Prizmić iz HGSS-a potvrdio je da je reč o vrlo teškom terenu, a potragu otežava i visoka temperatura, prenose hrvatski mediji.

Potraga je u petak trajala do 23.00 časa, a juče je počela u 5.00. Njegov 50-godišnji zamljak, koji je nestao u petak, takođe, penjući se na Biokovo, pronađen je mrtav iznad Živogošća.

Pronađeno je telo 44-godišnjeg Austrijanca, koji je preksinoć pao u more sa Paškog mosta nešto pre 20.00 časova. Pomorska policija pronašla ga je na 1.5 kilometar udaljenosti od Paškog mosta.

Pronađeno je i beživotno tijelo, takođe, Austrijanca, 55-godišnjaka, koji se utopio juče na severnoj strani ostrva Raba.

2024 © - Vesti online