Subota 27.07.2013.
22:45
mozzartsport.com

Marković trese mreže, Benfika pobeđuje!

Oduševljava Portugalce: Lazar Marković
 

Ovo već postaje svakodnevnica: Lazar Marković briljira u dresu Benfike! Srpski as je nastavio golgetersku seriju i novim golom u pripremnom periodu pogurao Benfiku do još jedne pobede. Podsetimo, sa dva gola im je doneo pobedu protiv Siona, potom bio i strelac jedinog gola u duelu sa Penjarolom. Večeras je novim pogotkom, u trećem meču zaredom, utabao lisabonskim Orlovima put do trijumfa nad Nicom od 2:1.


Marković je sjajnim partijama potpuno istisnuo Olu Džona iz prve postave i već u 11. minutu načeo francuskog prvoligaša. Odlično ga je proigrao Perez, a onda je do izražaja došla Markecova neverovatna brzina i kontrola lopte. Pobegao je čuvaru, glavom gurnuo loptu u for i lagano poslao loptu u mrežu. I na ovom potezu se videlo kakvog je asa Benfika dobila u Markoviću. Samo dva minuta kasnije Lima je povećao na 2:0, posle očajne intervencije odbrane i golmana Nice.


Nažalost, Marković je u 32. minutu morao da napusti igru, ali na svu sreću nije reč o povredi, već o prinudnoj izmeni jer je golman Artur zaradio crveni karton, pa je Markovića zamenio rezervni čuvar mreže Paulo Lopes. Artur je ujedno skrivio i penal iz koga je Ajzarik smanjio na 1:2.
Od 46. minuta priliku da zaigra za Benfiku je dobio i Miralem Sulejmani, koji je u 58. minutu imao sjajnu priliku (najbolju u celom drugom poluvremnu), ali nije bio precizan. Zapretio je Sulejmani i udarcem iz slobodjaka u 90. minutu, ali opet nije imao sreće.


Do kraja meča, Benfika je sa igračem manje sačuvala prednost i zabeležila pobedu. Nemanja Matić je igrao do 85. minuta u sastavu portugalskog velikana, dok Đuričić i Stefan Mitrović nisu dobili šansu da uđu sa klupe. Na drugoj strani, Nemanja Pejčinović je upisao 90 minutu u gostujućem timmu. Meč je odigran u portugalskom letovalištu Algarveu, gde se trenutno priprema veliki broj evropskih klubova.

2024 © - Vesti online