Subota 27.07.2013.
21:08
Srna

Borimo se za srpski jezik u Crnoj Gori!

Crnogorci...

Mandić je Srni rekao da poništenje dogovora vlasti i opozicije, koji je bio preduslov za prošlogodišnje glasanje o Zakonu o izboru odbornika i poslanika u Skupštini, govori o karakteru vlasti i ličnosti premijera Mila Đukanovića, kao i "lažnog predsednika" Filipa Vujanovića.


"Verolomnost, izdaja, krađa i prevarantske sklonosti ljudi, koji su sticajem slučajnih okolnosti na čelu ove male i nesrećne zemlje, otvaraju nove linije podela među različitim nacionalnim i jezičkim zajednicama", ističe Mandić.


Mandić je rekao da je najnovija odluka Ustavnog suda najbolji dokaz zašto Demokratski front nije želeo da podrži izmene Ustava u oblasti pravosuđa bez opšteg reizbora svih sudija i tužilaca u Crnoj Gori.


On je naveo da, zahvaljujući dnevnoj novini "Dan", koja je objavila odluku Ustavnog suda pre konačnog glasanja o promenama Ustava, još nije kasno da opozicija zaštiti interese najbrojnije jezičke zajednice u Crnoj Gori.


Ustavni sud Crne Gore proglasio je neustavnim izmene Zakona o obrazovanju, koje je Skupština usvojila na osnovu Sporazuma o jeziku, koje su 2011. godine potpisali tadašnji crnogorski premijer Igor Lukšić i lideri opozicije.

2024 © - Vesti online