Subota 27.07.2013.
15:11 >> 16:14h
Beta

"I bez URS vlada ima većinu"

Vladi je potrebna temeljna rekonstrukcija: Ivica Dačić


 

Dačić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije na kojoj govori sa potpredsednikom vlade i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem kazao da odsustvo predstavnika URS-a nije namerno. Premijer je dodao da je konferencija zakazana pre nego što su se razišli stavovi URS s jedne, i SPS i SNS s druge strane, kao i da u sali nema ni predsednika ostalih stranaka koje čine vladu.

Prema njegovim rečima, SPS i SNS sada čekaju odgovor URS da li pristaju na temeljnu rekonstrukciju vlade. Dačić je kazao da u rekonstrukciji nema tabu tema, da to nije ni njegov ostanak na mestu ministra unutrašnjih poslova, ali da misli da to nije "centralno pitanje".

Dodao je da će se svakako raspravljati i o propasti male mature i odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića, potpredsednika SPS, kao i da još nije "zatvorena priča o kadrovskim promenama". Prema njegovim rečima, rekonstruisana vlada će verovatno imati više članova nego sadašnja, ali je reč samo o najneophodnijim resorima. Dačić je naveo da će rekonstrukcija biti završena narednih dana, a da bi se o tome u Skupštini Srbije moglo raspravljati oko 20. avgusta. 

Cilj - Srbija sledeća članica EU

 

Premijer Dačić kaže da je cilj u narenom periodu da Srbija bude sledeća članica EU, da narod živi bolje i da Srbija bude zemlja pravde - jednakosti pred zakonom ali i ravnomernije raspodele društvenog bogatstva.

 

 

"Naš cilj nije da ojačamo našu politicku vlast nego da promenimo Srbiju i približimo je stanadardu i načinu života koji će značiti ne da je ušla u EU nego da je Srbija postala normalan zemlja u kojoj se normalno živi", rekao je Dačić.

 

U obraćanju na godišnjicu rada vlade, Dačić je zahvalio Vučiću i njegovoj Srspkoj naprednoj stranci jer su zajedno prošli kroz jedan od najtežih perioda.

 

2024 © - Vesti online