Subota 27.07.2013.
12:37
D. Dekić - Vesti

Izbori početkom 2014?

Srbija sve bliža vanrednim izborima posle nesuglasica oko rekonstrukcije: Ivica Dačić, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić
 

Prema tom scenariju ukoliko bi bili raspisani, pratila bi ih blic kampanja na neophodnom zakonskom minimumu od 45 dana, a na birališta bi se išlo, pre januarske odluke Brisela o dodeljivanju datuma Srbiji za otpočinjanje pregovora sa EU.


Sugestije evropskih zvaničnika, kako su "Vesti" pisale su da vanredni izbori ne treba sada da budu tema u Srbiji, već da zvanični Beograd treba da se okrene dogovoru sa Prištinom o Kosovu i paralelno s tim procesu pridruživanja EU.


Predsednik parlamenta i potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović je juče rekao da je da njegova stranka ne smatra da je raspisivanje prevremenih izbora najbolje rešenje, ali je spremna i za takav scenario, ako ne postoji drugi izbor. Direktor vladine Kancelarije za Kosmet Aleksandar Vulin smatra da Aleksandar Vučić "jedini koji stoji kao brana" vanrednim izborima koji bi sada odgovarali samo naprednjacima.

Članica Predsedništva SNS-a Jadranka Joksimović je rekla da izbori i izlazak URS iz Vlade, nisu opcija koju ta stranka želi, pa zato očekuje da URS pokaže odgovornost. Ona umesto vanrednih izbora, očekuje odgovornost koalicionih partnera da se "personalno reformišu".


"Mi ne govorimo o izborima, oni Srbiji nisu potrebni, izgubili bi samo još jednu godinu, zato smo se mi opredelili za koncept temeljne rekonstrukcije", rekla je Joksimovićeva.

2024 © - Vesti online