Petak 26.07.2013.
19:55
Beta

URS najverovatnije napušta Vladu?

Da li će URS prihvatiti dogovor većih koalicionih partnera
 

Portparol URS-a Marko Selaković rekao je da su iz te stranke "čuli stavove drugih članica koalicije o rekonstrukciji i njihove viđenje", ali da će odluke o tome doneti na sednici Predsedništva.

Socijalistička partija Srbije ranije danas jednoglasno je podržala zajednički stav Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da je neophodno da URS, kao treći koalicioni partner, donese odluku o personalnim promenama članova Vlade.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i prvi čovek Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je na sednici Glavnog odbora stranke da se sa socijalistima "dogovorio o podeli odgovornosti" u Ministarstvu finansija i privrede, na čijem je čelu lider URS Mlađan Dinkić.
 

"Očigledno je da će se ovde raditi o promeni osnovnog koalicionog sporazuma, i mislim da URS to neće prihvatiti. To je nagoveštaj da će oni najverovatnije napustiti vladajuću koaliciju", rekao je analitičar Stanković.


"Da je rekonstrukcija Dinkićevog ministarstva realna, mi bismo imali već neke najave da su URS spremni da razgovaraju o tome. Koliko sam ja video, to do sada nije bio slučaj", rekao je on.

2024 © - Vesti online