Petak 26.07.2013.
18:52
Beta

Inspekcija kontroliše splavove u Beogradu

Redovna kontrola plovila i splavova u Beogradu
 

"Akcija će trajati do duboko u noć i biće obuhvaćeno više od stotinu objekata. Posle 64 pregledana objekta konstatovali smo da je uredno registrovano 35, da 16 nema urednu dokumentaciju, a na 13 nismo zatekli ovlašćena lica", kazao je šef beograske Lučke kapetanije Vidoje Bajić.

Kontrolu vrši osam inspektora bezbednosti plovidbe i četiri turistička inspektora, navodi se u saopštenju. Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić kazao je da je sve manje incidentnih situacija na rekama.

"U prvih šest meseci ove godine nije zabeležen ni jedan plovidbeni udes, nije bilo havarija i incidenata koji bi ugrozili bezbednost plovidbe i funkcionisanje vodnog saobraćaja", kazao je on.

Mrkonjić je pohvalio nadzor nad putničkim pristaništem "Beograd" na Savi, na koje godišnje pristane oko 450 putničkih brodova sa više od 50.000 putnika.

Pomoćnica ministra saobraćaja za vodni saobraćaj Mirjana Trifunović kazala je da je zajednička akcija inspektora sprovedena na teritorijama Pančeva i Velikog Gradišta, a nastaviće se i na području ostalih devet lučkih kapetanija duž Dunava, Save i Tise.

Inspekcijski organi Ministarstva saobraćaja - Lučka kapetanija Beograd, kontrolišu 149 kilometara međunarodnih vodnih puteva Dunava i Save na kojima je oko 7.000 plovila svih struktura i više od 20 marina se oko 2.000 čamaca i 110 splavova-restorana.

2024 © - Vesti online