Petak 26.07.2013.
16:38
Beta

Srpski vaterpolisti: Sada dolazi ono najvažnije

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije je pobedila Kinu rezultatom 16:9 u trećem kolu i osvojila je prvo mesto u Grupi C, pa će u osmini finala igrati protiv poslednje plasirane ekipe iz Grupe D - Rumunije. Ta utakmica je na programu u nedelju od 17.30 časova. 

"Mnogo, mnogo primljenih golova. Sada nam predstoje najvažnije utakmice i to moramo da popravimo", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović je rekao da je termin utakmice uticao na nastup njegove ekipe. Meč je počeo u 9.30.

"Jutarnji termin, takva i utakmica. Nije bilo motivacije kao u pethodnim mečevima. Malo smo se opustili, kako se ne bismo preterano umorili. Primili smo više golova i to je normalno kada se protivnik ne shvati najozbiljnije. Sada nam predstoji najvažniji deo - nokaut faza".

Golman Srbije Gojko Pijetlović je naglasio da će njegova ekipa u nastavku takmičenja igrati mnogo bolje.

"Znali smo da će ovako da bude. Mnogo primljenih golova je posledica opuštanja. Sledeće utakmice ćemo sigurno odigrati bolje. Ovo je bio takav momenat, rani termin, sunce, rival. Ne treba se puno nervirati, jednostavno idemo dalje. Sunce je takođe smetalo, ali to nije bitno".

Reprezentativac Filip Filipović rekao je da je presudila razlika u kvalitetu i da je najvažnije kakvu će igru ekipa prikazati na turniru.

"Nismo bili budni u prve dve četvrtine. Onda smo 'dodali gas' u trećem delu i stekli prednost. Razlika u kvalitetu je velika i bilo je pitanje trenutka kada će se to i pokazati. To se rešavalo u našim glavama. U nastavku takmičenja je bitnije šta ćemo mi pokazati u vodi nego ko nam je protivnik", rekao je Filipović.

2024 © - Vesti online