Petak 26.07.2013.
16:16
Beta

Ala se savetnik "šlihta" Nikoliću

Najuticajniji, najzaslužniji za ovu Vladu, hrabar, veran, drži datu reč....
 

- Formalno i suštinski, Tomislav Nikolić je najuticajniji čovek u državi i najzaslužniji za ovu vladu, smatra Oliver Antić i ističe da je Nikolić u neravnopravnoj predsedničkoj kampanji, kada je "gotovo sve bilo na strani njegovog protivnika, naročito pristrasni mediji, osvojio poverenje većine glasačkog tela, postao predsednik Srbije, ali tom svojom pobedom omogućio i formiranje nove vlade".

- To znači da se i Vlada zasniva na legitimitetu programa promena čiji je nosilac upravo predsednik Nikolić, ocenio je savetnik predsednika. Prema njegovim rečima, Nikolić je učinio nešto što nisu njegovi prethodnici - odrekao se liderstva nad partijom nakon što je postao predsednik Republike.

- Predsednik Nikolić je hrabar čovek. To je dokazao svojim celokupnim političkim delovanjem. Hrabrost je vrlina čijem se sjaju svi dive, jer je ona uslov postojanja i drugih vrlina. Nikolić drži datu reč, jer je učinio nešto što niko pre njega nije uradio - odrekao se partije koju je stvorio da bi bio predsednik svih građana. To je jedan od dokaza da ga krasi vrlina vernosti, što u našim političkim prilikama svakako predstavlja izuzetak od pravila", napisao je Antić i istakao da je Nikolić umeren čovek, da ga krasi razboritost, da neguje vrline milosrđa i pobede nad mržnjom i zlopamćenjem, da je dokazao svoju tolerantnost...

"Nikolić je duhovit, a poseduje poseduje vrlinu pravednosti, koja je kraljica svih vrlina. Predsednik daje sve od sebe da donese pravdu i pomirenje svima u Srbiji, jer je to preduslov pomirenja i u regionu, ali i šire", naveo je Antić u autorskom tekstu za specijalno izdanje Nedeljnika "100 najuticajnijih ljudi u Srbiji" .

2024 © - Vesti online