Petak 26.07.2013.
13:14
TSS

TSS: Viktor nije razumeo uputstva zbog velikog umora i iscrpljenosti

 Viktor Troicki
 

Viktor Troicki ne može da nastupa 18 meseci "zbog kršenja antidoping pravila", a saopštenje prenosimo u celosti.

"Teniski savez Srbije je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu 2013. i sa velikom pažnjom i odgovornošću, kako prema našem reprezentativcu Viktoru Troickom tako i ITF-u i WADA, sačekaće okončanje ovog procesa.

Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podneti žalbu u zakonski predviđenom roku.
 

Verujemo da je naš reprezentativac, zbog stanja u kojem je bio posle meča, velikog umora i opšte iscrpljenosti, nije u potpunosti razumeo uputstva predstavnika antidoping agencije te sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi i sledećeg dana (što je Viktor i uradio). Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.


Iz razloga što su oba testa kako urina tako i krvi bila negativna smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije. Takođe želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova urina i krvi i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema.


Teniski savez Srbije će i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavaće sve akcije ADAS i WADA.

2024 © - Vesti online