Petak 26.07.2013.
10:47
pressonline.rs

Kinezi prodaju ikone, a među svecima i Novak!

Najbolji teniser sveta: Novak Đoković
 

Od malih ikona za sto, preko nešto većih formata, pa sve do svećnjaka sa likom svetaca, uz koji dobijate čak i brikete i tamjan - sve to možete kupiti u kineskim radnjama. Cene se kreću od 150 dinara, pa do 1.190, koliko je potrebno izdvojiti za svećnjak sa priborom za kađenje.

Samo slegli ramenima

U Srpskoj pravoslavnoj knjižari, nisu bili začuđeni kada im je rečeno da Kinezi prodaju ikone.

- Danas se sve kopira, nažalost, pa i ikone. Mi tu ne možemo ništa, jer je možemo da im zabranimo prodaju. Jedino možemo da se borimo uz vašu pomoć, tako što ćete vi pisati o tome, pa možda neko i odreaguje od nadležnih - rekla je prodavačica ove knjižare.

Na drvenim predmetima našli su se naši najveći sveci, kao što su Jovan Krstitelj, Sveti Nikola, ali i Bogorodica i Isus Hrist. Na deklaracijama piše da su svi ovi proizvodi izrađeni u Kini i uvezeni u Srbiju. Na polici među svecima našao se i niko do prvog asa tenisa - Novaka Đokovića! Držač za olovke sa slikom našeg tenisara može krasiti vaš sto za 250 dinara.

Da neukus nema granice, pokazuje i otvarač za flaše sa slikom Bogorodice, koji je ujedno i magnet za frižider. Motiv Isusove majke se može naći i u obliku plastičnog rama i ogledala.

Kinezi prodaju i flašicu domaće šljivovice, uz natpis na ćirilici "Popij jednu, valja se!", a ovaj komplet košta 790 dinara.

2024 © - Vesti online