Petak 26.07.2013.
13:01
B. Simonović - Vesti

"Molim se Bogu da spasi Crnu Goru"

Jerej Boris Radović, praoh budvanski
 

O kakvom poslu je reč?
- Na zahtev više vlasnika lokala u centru Budve u koje su zalazili i ispred kojih su prošli učesnici 'parade", osveštao sam ceo taj prostor u prisustvu i uz odobravanje velikog broja vernika i građana - hrišćana, koji su još jednom izrazili ogorčenje onim što se tu događalo tokom dana.

Kamenicama protiv pendreka

Tokom prve parade ponosa u Crnoj Gori, koja je prekjuče održana u Budvi, došlo je do žestokog obračuna policije i protivnika parade, u kojima su policajci koristili pendreke, a učesnici protesta kamenice. Povređene su dve osobe, a policija je privela dvadesetak osoba.

Održali ste i prigodni govor?
- Javno sam pozvao sve odgovorne u državi Crnoj Gori koji su odobrili ovakvo 'paradiranje" kakvo nikada nije zabeleženo i zapamćeno u Crnoj Gori, da to više nikad ne učine.


Zašto?
- Jer se time javno afirmiše ono što nije prirodno. To je bolest i to se nikako ne može zvati ponosom. Najstrože osuđujem paradu srama i bolesti, moleći se Bogu da od Budve i Crne Gore odagna sve bolesti i sve napade đavolske i da se nešto slično više nikada ne ponovi, ni u Budvi ni u Crnoj Gori uopšte koja je uvek znala da ceni prave vrednosti.


Koje vrednosti?
- Da čuva i neguje porodicu kao osnovnu ćeliju društva, znajući da je upravo zdrava porodica mala crkva.


Kako su reagovali građani Budve?

- I građani Budve su pokazali da znaju i da su spremni da čuvaju svoje domove, da čuvaju porodicu, da brane sebe i svoju đecu od homoseksualizma i drugih "izama" koje neprijatelji čitave vaseljene pokušavaju da prikažu kao nešto čime se treba ponositi, a ne kao nešto čega treba da se stidi svaki normalan čovek.

2024 © - Vesti online