Petak 26.07.2013.
00:02
Beta

Mrkonjić obećao: U 2014. biće završeno 330 kilometara Koridora 10

San ili java: Ministar Mrkonjić, ministar saobraćaja u Vladi Srbije
 

Mrkonjić je novinarima, prilikom obilaska deonice Ub-Lajkovac na Koridoru 11, rekao da je na Koridoru 10 urađeno 220 kilometara, a da će u 2013. biti urađeno još 110 kilometara.

Predstavnici izvođača radova, beogradskog Planuma i užičkih Puteva, kazali su novinarima da je u celosti probijena trasa na deonici Ub-Lajkovac Koridora 11, a da su mostovi završeni sa 78-80 odsto.

Oni su dodali da je 4,6 kilometara trase asvaltirano, a još sedam kilometara pripremljeno za asvaltiranje, ali nisu mogli da odgovore na pitanja izveštača da li država prati finansijski njihove napore. "To mora da odgovori neko drugi, naši direktori, naprimer", rekli su inženjeri građevinske operative.

Milutin Mrkonjić je ocenio da će taj posao biti okončan u ovoj godini, a da se Koridor 11 dalje gradi od Ljiga ka Čačku.

"Bitno je da su ovde angažovane naše firme, a da je prethodna Vlada Srbije obezbedila sredstva iz budžeta. To je bilo bitno jer su posle toga došle firme iz Azerbejdžana i Kine na osnovu međudržavnih ugovora tih zemalja sa Srbijom", kazao je Mrkonjić.

2024 © - Vesti online